Жената Телец се управлява от Венера, факт, който се отразява на вкуса й. Тя е дама, която обича да бъде глезена. Момичето Телец обожава мъжете, които никога не са се проваляли в опитите си да я накарат да се почувства специална и красива. Следователно основните атрибути на роматиката за нея са – добра вечеря, голям букет цветя, гурме шоколади, дълги разходки, вечеря на свещи и други подобни.

Въпреки, че изглежда сговорчива, за нея е особено важно да има задълбоченост и сигурност в любовните отношения. Жената Телец обича хубавия живот и затова иска да направи възможно най-мъдрия избор, когато става въпрос за партньор за цял живот. Когато е обвързана, не си пада по игричките и разиграването.

Тя очаква от партньора си ти да има класа, вкус, маниери, дух, чувствителност. Освен това, задължителни са и доброто образование, стабилното семейство и прочее. Той трябва да бъде верен и стабилен, защото жената Телец очаква същата отдаденост, каквато самата тя е готова да даде.

Движещата сила за нея е лоялността. Веднъж срещнала мъжа, който се вписва в изискванията й, няма да се разколебае да пренебрегне собствените си нужди заради тези на партньора си.