Водолей е знакът на групите, приятелствата и хуманитарните занимания. За дамата Водолей да се свърже с партньора си духовно е много по-важно от нуждата да го вижда всеки ден.

Жените Водолей с лекота се справят в обществото и обичат свободата си. Списъкът им с контакти е забележителна смесица от всякакви личности. Свикнала да гледа отвъд етикетите, жената Водолей няма проблем да се среща с хора от всякаква възраст, раса и културна среда. Тя държи преди всичко да е приятел с половинката си.

Тя внася големи дози забавление, креативност и въображение във взаимоотношенията си, което я прави желана компания. Нейната сила е индивидуалния подход към всяка ситуация. Жената Водолей се гордее се със своето прогресивно мислене и обича предизвикателствата.

Тя често е непредвидима, интелигентна и проницателна. Като прозорлив наблюдател, жената Водолей обича оригиналността в мъжете. Харесва й постоянно да поддържа контакт с половинката си, било то чрез телефонни разговори или чат.

Жената Водолей добре знае, че връзката с нея може да е сложна понякога.. В един момент тя е погълната от интимен чат с приятеля си, а в следващия – изчезва и никой не може да я открие.