Жените на средна възраст са най-неуверени във външния си вид, установи британско изследване, цитирано от в. "Дейли мейл".

Британките на възраст между 35 и 49 години се тревожат повече за външния си вид от тийнейджърките, 20-годишните жени или по-възрастните. Само половината от дамите в тази възрастова група харесват начина, по който изглеждат. Според изследването това се дължи на все по-големия брой звезди, които се подлагат на пластични операции и така задават невъзможни стандарти за обикновените жени.

Според проучването само 57% от дамите на средна възраст са доволни от външния си вид. За сравнение 71% от жените на възраст от 50 до 64 години, 64% от дамите над 65 години и 63% от тези между 18 и 34 години харесват как изглеждат.

В интервю за "Сънди Таймс" 34-годишната британската министърка за равните права Джо Суинсън твърди, че идеята за козметична операция я изпълва с ужас и похвали актрисите, които не са се поддали на натиска да легнат под ножа. "Когато видите човек като Хелън Мирън, си казвате: "Уау, тя е прекрасна". Има някоя и друга бръчка на лицето си, характер, изписан на него, защото е живяла интересен живот. Тя се изказа много силно относно този натиск. Същото се отнася и за Ема Томпсън", казва министърката. Тя се възхищава и от Мерил Стрийп, като заявява, че е много вдъхновяващо, когато успели жени се наслаждават на остаряването вместо да се страхуват от него.

Източник: БГНЕС