Малцина са чували за делата на дядо Добри, но няма човек, който да е запознат с тях и да не изпитва искрено уважение към стареца. Нека ви запознаем с историята му.
 

Преди 12 години дядо Добри престава да води нормален живот и се отдава на странен вид отшелничество, той самия обяснява действията си с това, че следва Божията воля. 
От сутрин до вечер дядо Добри проси около големите църкви и централните улици на София, когато стане късно, той се прибира в скромната си къща в с.Байлово и заспива, отново с мисълта за Бог.



Парите от даренията дядо Добри дарява на църква в София, помагайки за реставрацията й, той дарява над 80 000 лв, за които всеки ден е молел минувачите с влажни очи. Щом някой му подаде стотинка, дядо Добри целува ръцете на дарителя си и тихо се моли за него. Дарението, което той прави на църквата, превръща стареца  в един от най-щедрите дарители в България от десетилетия насам. 



„В ума ни винаги има битка, между Божията воля и волята на дявола, трябва да следваме това, което ни казва Господ, за да ни помага и той както може.”
 
Днес дядо Добри е на 98г., преживял мъките на войните и борещ се с днешната студенина. Дядо Добри е светлината в тунела, която ни показва, че добротата не е спряла да съществува. Ние се гордеем с дядо Добри, гордейте се и вие!