Супермоделът Жизел Бюндхен се превръща в един от най-големите застъпници на майките по света. Пред в. "Сънди Таймс" бразилката призовава всички майки да поставят себе си на първо място, а едва след това да правят жертви в името на децата си. 

"Много е важно да се храните добре, да се поддържате. Нали знаете как например в самолета ви казват, че първо трябва да поставите своята кислородна маска, а след това тази на децата ви. Според мен до голяма степен това важи във всички сфери. Да, като майки може да се почувствате малко виновни. Но не сте ли съгласни, че ако първо аз си сложа кислородната маска, ще се чувствам по-добре и ще бъда по-търпелива, любяща и разбираща майка и съпруга. Трябва първо да напълните своята чаша, за да могат и другите да пият от нея. Ето как се чувствам аз", казва красавицата.

Моделът признава от собствен опит, че борбата е много трудна, но определено си струва и носи удовлетворение.

"Трябва да имаме правото да мечтаем и да искаме повече. Нали все пак искаме да бъдем нещо повече от красиви жени, които просто си седят. Да бъда успешна в работата и да не чувствам, че трябва да правя жертви като майка е най-вдъхновяващото нещо за мен", споделя още Бюндхен.

Бразилският топмодел, която е майка на малката Вивиан Лейк Брейди и на петгодишния Бенджамин Брейди, неведнъж е показвала отношението си и към кърменето, което за нея би следвало да бъде узаконено по света и минималния му период да е поне шест месеца.