Много хора вярват, че има „тайни правила и трикове“ за отслабване, които трябва да се спазват строго, за да се постигнат бързи резултати, като например изгаряне на 2-3 килограма телесно тегло за 1 седмица.

В интерес на истината е възможно да се постигнат подобни резултати за толкова кратък период от време, но 90 процента от това, което ще свалите, е вода, а излишните мазнини, които са се натрупали около ханша, дупето и бедрата ще си останат там.


В такъв случай има наистина златни правила за отслабване и ако ДА, то какви са те? 
 
Със сигурност има определени неща, които трябва да се спазват, за да се постигнат трайни резултати, но те в никакъв случай не са ТАЙНИ или РЕВОЛЮЦИОННИ.


  • Пийте повече вода
Както знаете, водата е изключително важна за нас. Голям процент от тялото ни се състои от вода, а обмяната на веществата в организма ни се ускорява чрез приемането на повече течности. А колкото по-бърза е обмяната на вещества, толкова повече калории изгаряме. Ето защо трябва да приемате поне 2 литра вода на ден. По този начин стимулирате тялото си да изгаря калории, които съчетани с калориен дефицит помагат за изгаряне на повече мазнини.

  • Яжте повече зеленчуци
Зеленчуците са най-добрият помощник във всяка диета. Те са нискокалорични, бързо се усвояват от тялото, богати са на полезни витамини, фибри и минерали и ни засищат достатъчно, за да издържим до следващото хранене. Почти същото се отнася и за плодовете, но голяма част от тях съдържат захар и затова не е препоръчително да ги консумирате без мярка, когато сте на диета.

  • Движете се повече
Въпреки че е възможно да сваляте килограми дори без да спортувате, ако искате да изваете хубаво и атлетично тяло, то няма да стане без спорт. Освен това чрез активния начин на живот увеличавате изгарянето на калории и следователно ще отслабнете доста по-бързо и ефективно.

  • Ограничете мазните и сладките храни, газираните и алкохолните напитки
За съжаление в тази графа спадат някои от любимите ни храни и напитки, които както добре знаем не са никак здравословни. Само ще отбележим, че те са източник на много „празни калории“, които затормозяват организма - тоест поглъщате калории без никаква хранителна стойност. В следствие на това, се образуват т.нар. мастни депа около ханша талията, и краката.

  • Наспивайте се добре
Сънят е изключително важен, особено ако спортувате редовно. През това време тялото се възстановява от тежките натоварвания, на които сте го подложили. Мускулите растат, докато си почиват, и по-добър начин от съня за това няма да намерите. Осигурете си минимум 8 спокоен сън.

  • Хранете се по малко, но редовно
Освен че трябва да ограничите консумирането на вредни храни, то трябва да се храните и по правилен начин. Може да напълнеете дори с консумирането на здравословни храни. Затова обърнете повече внимание на това как се храните. Нека бъде по малко, но редовно – през интервал от 2-3 часа. Никога не трябва да оставате гладни. Когато почувствате глад, но не е дошло време за хранене – изпийте един фреш или хапнете малко ядки.