Какво е значението на Първи дом в хороскопа?

Първият дом, това е домът на Аза, той е определящ за външния ни вид, привлекателността, егото, темперамента, индивидуалността, здравето и впечатлението, което правим на другите.

Върхът на Първи дом е една от най-важните точки в хороскопа, нарича се Aсцендент и знакът, в който попада той е определящ за излъчването ни.

Ако не знаете своя Асцендент, много лесно бихте могли да го определите с помощта на някоя от астрологичните програми предлагани онлайн, въвеждайки своята дата, час и място на раждане.

Асцендент Овен

Човек с този Асцендент е борбен, оправен, знае си цената и излъчва самочувствие. На моменти се разправя повече от колкото е необходимо, но бързо му минава. Повечето хора с Асцендент Овен имат спортна фигура и атлетично тяло.

Асцендент Телец

Хората с Асцендент Телец излъчват спокойствие и изглеждат доста уравновесени. Говорят бавно и отчетливо, действат с леко забавено темпо, но уверено и доста упорито. Обикновено имат едро и стабилно тяло.

Асцендент Близнаци

Първото ни впечатление за човек с Асцендент Близнаци е, че той винаги знае какво да каже, информиран е по всякакви теми и е приятелски настроен към останалите. Изглежда сякаш винаги е в движение и трудно нещо може за дълго да му задържи вниманието. Обикновено хората с Асцендент Близнаци имат спортна фигура.

Асцендент Рак

Човек с Асцендент Рак изглежда загрижен за другите. Винаги гледа да е полезен с нещо и да обгрижва останалите. Това са хора, които изключително много държат на сигурността си. Доста често имат кръгли лица или целите са леко закръглени.

Асцендент Лъв

Хората с Асцендент Лъв имат царствена осанка, изглеждат горди и със самочувствие. Харесва им да бъдат в центъра на вниманието, да бъдат изслушвани. Важно им е да усещат, че другите ги е грижа за тях и им се възхищават.

Асцендент Дева

Като видим човек с Асцендент Дева, първото което ни хрумва е, че той е изключително работлив и надежден. Той върши работата си прецизно и с внимание към детайла. Доста често хората с този Асцендент са много критични и обръщат голямо внимание на детайла.

Асцендент Везни

Хората с Асцендент Везни са много привлекателни, излъчват спокойствие и харизматичност. Те умеят много добре да балансират противоположни гледни точки. Обикновено избягват да взимат страна в спор, поради простата причина, че се стараят да разберат и двете страни. Упорито странят от конфликти.

Асцендент Скорпион

Това са хора, които са изключително магнетични за околните. Създават впечатление, сякаш могат да четат подсъзнанието на другия и да виждат тайните му. Те са родени лидери и манипулацията им се отдава изключително добре.

Асцендент Стрелец

Хората с този Асцендент са късметлиите на зодиака. При тях нещата се случват с лекота. Изглеждат оптимистични, приятелски настроени и доста авантюристични. Стараят се да гледат философски на нещата. Обикновено виждат голямата картина, а не дребните брънки и несполуки в различните житейски ситуации.

Асцендент Козирог

Първото ни впечатление за Асцендент Козирог, е човек който знае как да поема отговорност, как да прескача пречки, за накрая да постигне желаното и да се издигне в обществото. Това са хора, които трудно се огъват и доста рано се научават да се борят в живота.

Асцендент Водолей

Това са хора, които изглеждат приятелски и философски настроени. Големи идеалисти са и за тях благото на всички заобикалящи е по-важно от техния собствен комфорт. На моменти са доста непредвидими за останалите и не са особено постоянни в действията си.

Асцендент Риби

Много често хората с Асцендент Риби са мечтателни или са интензивно ангажирани с различни творчески проекти. Те искат да се слеят с останалите и често попиват настроението на другите. Много често другите ги търсят за подкрепа и помощ, понеже усещат загрижеността им.