Хората, които се подлагат на диета още в първите дни на новата година много по-бързо се отказват от онези, които започват това на 15 януари.

Оказва се, че ако сте решили да започнете диета от 1 януари, е много по-вероятно да се откажете от нея. Статистиката сочи, че 42 на сто от хората, които започват диета на този ден се отказват от нея в рамките на две до три седмици, показват резултати от направената анкета на водещ британски сайт за отслабване.

От друга страна 45% от онези, които започват диета на 15 януари издържат на този режим най-малко шест седмици и в дългосрочен план по-леко приемат новите навици на хранене, пише БГНЕС. Една от причините за това е, че повечето от хората тръгват на работа веднага след празниците и не могат да приложат новия стил на хранене.

Разчитайки на новото начало, хората си поставят нереални очаквания, а когато това не стане бързо се отказват. И в същото време хората, които започват от 15 януари, по-лесно приемат новите навици, водени от усещането, че нещо трябва да променят, посочват авторите на изследването. На вас оставаме да решите дали днес ще започнете с диетите си.