Родените през 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006 г., са зодия Куче.


Като истински стражи, смятате за свое задължение да следите за спазването на реда около себе си. Не понасяте несправедливостите и сте готови да се борите дори срещу вятърни мелници, но рано или късно да възтържествувате.

Притежавате критичен ум и способност бързо да преценяте във всяка ситуация кой е прав, кой заслужава доверие и кой не. В своето отношение към хората сте честни и открити - не таите задни мисли и не поставяте личните си цели над общите. Цените приятелите си и сте готови да пожертвате всичко свое в името на техния успех.

Трудолюбиви сте и обичате да постигате успехите в живота си, след като сте положили усилия за тях. Не приемате нищо даром и не се целите към главозамайваща кариера на всяка цена. Материалните придобивки също не са от огромно значение. Не ви пречи в моментите, когато те са малко, да се чувствате истински щастливи и благодарни на съдбата, че имате всичко останало, което ви кара да се усмихвате.

Най-подходящи за вас са професии, носещи в себе си обществена отговорност - полицаи, съдии, прокурори. Всички могат да са сигурни, че ще се придържате към моралните ценности и никога няма да злоупотребите с властта, която са ви дали.

В личния си живот обичате да позволявате на половинката си да води в повечето ситуации. Оставяте на него/нея взимането на решения, но отстрани наблюдавате дали те са съобразени с вашите предпочитания или не. В момента, в който усетите, че той/тя започва да постъпва егоистично, сте готови да предизвикате грандиозен скандал и да внесете ред.