Родените през 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005 г., са зодия Петел.


Храбростта е качеството, което ви отличава от останалите. Всички, родени под знака на Петела, притежавате смелост и сте готови да рискувате много в името на убежденията си. Факт е, че умеете да преценявате всичко, с което се захващате - знаете кое е по силите ви и кое - не. Така в повечето случаи успявате да се предпазите от провал. А в очите на околните изглежда, че сте поели най-безумния риск, справили сте се с най-тежките препятствия и сте успели. Всъщност всичко е един добре обмислен и подготвен план.

Трудно ви е да разберете какво точно е призванието ви в живота - често сменяте работата си, докато не откриете тази, която ви задоволява напълно - като отношение, задължения и финансова осигуреност. Реализирате се добре, когато видите, че ви гласуват доверие - тогава се стремите да го оправдаете напълно.

Пречи ви единствено това, че понякога си позволявате да говорите и действате прекалено свободно - държание, което не се толерира в строгата бизнес обстановка.

За разлика от останалите, които носят проблемите си вкъщи, вие умеете да се абстрахирате от работата и не позволявате напрежението от нея да се намесва в отношенията със семейството ви. Обичате домашния уют и го пазите ревниво от външния свят. Когато откриете истинската си половинка, тя се радва на цялото внимание, любов и подкрепа, на които сте способни. Преди да се случи това обаче, голяма част от вас дълго се лутат - любовта идва, но преди нея опознавате всички останали силни емоции, свързани със страстта, несподелените чувства, самотата и ревността.