Родените през 1912, 1924, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020 са зодия Плъх.

Вие сте родени под знака на чара и агресивността. Привидно изглеждате спокойни, уравновесени и весели, но в действителност криете едно постоянно безпокойство и напрегнатост. Никога не сте напълно спокойни - придвижвате се тихо, ловко и винаги знаете на къде вървите.


Често се случва да сте в центъра на някакви скандали. Обичате сплетните, интригите и умеете да насъсквате хората, но когато стане напечено, вие сте първите, които се измъкват и то напълно невредими. Не се притеснявате да злословите за другите, стига това да ви донесе някакви дивиденти. Всъщност осъзнавате, че тези ваши действия не винаги са редни и с годините успявате да се преборите с тях. На практика обаче се получава така, че около вас винаги има много хора, но малка част от тях са истински приятели.

Факт е, че не се доверявате на никого и сте доста сдържани. Стремите се от всяка ситуация да извлечете някаква полза и да задоволите желанията си. Те са основния двигател, който ви води напред. Родените под знака на Плъха са надарени с въображение и хитър ум. Имате прецизен поглед върху ситуациите - превъзходни критици сте и можете да давате изключително полезни съвети, стига да знаят как да ви ги поискат.

За вас не представлява проблем да устроите идеално живота си - знаете как да го направите, тъй като познавате сами себе си много добре. Това, с което печелите най-много е вашата хитрост, а не положения труд. Ако изобщо ви се наложи да работите и да се издържате сами, то вие ще предпочетете умствения пред физическия труд. Би ви харесвало да се занимавате с политика, психология или кино.

Когато се влюбите истински, родените под знака на Плъха, ставате сантиментални, великодушни и отдадени на обекта на своята любов. За партньор в личния ви живот най-много ви подхождат родени в годината на Дракона.