Скъпи дами, читателки на Dama.bg, ще ви запознаем с един фитнес танц, наречен зумба

Вместо да е досадно фитнес упражнение, зумбата е едно безкрайно приключение, което продължава и извън залата. Зумбата ви стимулира сексуално, подобрявайки вашето тяло и не само него, а дори вашето самочувствие.
Той е създаден от колумбийския танцьор и хореограф Алберто Бето През през 90-те години на 20 век. Зумба е латино денс аеробика, комбинация от танц и кардио тренировка, но се различава с това, че докато тренирате се забавлявате. Най-често зумба хореографите използват движения от самба, меренге, салса, хип-хоп и бойни изкуства. Този фитнес денс съчетава в себе си еротика и упражнения в едно.
Д-р мишел Майденбърг, психотерапевт в Уинчестър и Ню Йорк, казва „Фитнесът на флирта те кара да усещаш тялото си по-добре и те учи как да го използваш по време на секс“. Упражненията на зумба ангажират бедрата, таза, мускулите на дупето и центъра на тялото. Това е невероятно, нали? Но забележете какво обяснява д-р Тина Пенхолоу, професор към департамента по наука на упражненията и промотиране на здравето към Атлантическия университет във Флорида: „Укрепването на тези области повишава възбудата и удоволствието, като подобрява кръвообръщението и потока на кръв към тях. Също така може да увеличи и издръжливостта и гъвкавостта, което помага при експериментирането с по-предизвикателни секс пози“.



Какво по-стимулиращо от това? Дами, не забравяйте, че музика винаги е била много важна. Тя е тази, която ще допринесе за вашето възбуждане и не само - в съчетание с зумба ще ви стегне. Нали всички мечтаем именно за това? Или пък не, ние мечтаем и силно желаем да се чувстваме секси в собствената си кожа. Ех, колко е хубаво, нали - хем по-добри в леглото, хем добре оформени!