Звездата на Болшой Театър Анна Аглатова ще бъде сопраното, което ще партнира на Хосе Карерас по време на неговия прощален концерт “A Life In Music”, който ще се проведе на 3 декември в зала 1 на НДК. С нея единият от знаменитите Трима тенори ще изпълни най-знаковите дуетни арии, които са белязали кариерата му през годините.

Сопраното е избрано лично от Маестро Карерас, който следи и за най-малките детайли около концерта в София. Преди броени седмици тенорът призна, че винаги когато пее в нашата страна усеща обичта и уважението на публиката, което от своя страна му носи огромно удовлетворение.

Анна Аглатова прави своя дебют на сцената на Болшой Театър през 2005 г., след като само две години по-рано печели първа награда от международния конкурс Bella Voce. През 2007 г. е номинирана за престижната награда “Златна маска” за ролята си на Памина във “Вълшебната флейта”, а на следващата година печели първо място на Всеруския фестивал за млади изпълнители в Липетск. Само малка част от репертоара й за Болшой Театър са ролите на Нанета от “Фалстаф” на Верди, Ксения от “Борис Годунов” на Мусоргски, Лиу от “Турандот”, Мюзета от “Бохеми” и много други.

За голямото събитие у нас на 3 декември в зала 1 на НДК на Маестро Карерас ще партнира оркестърът на Любка Биаджони “София Симфоникс Оркестра”, а диригентството ще бъде под палката на самия Давид Хименес. Баронеса Цу Гутенберг от своя страна ще дирижира увертюрите по време на историческото събитие.

Прощалният концерт на Маестро Хосе Карерас в София ще се състои на 3 декември в Зала 1 на НДК. Билетите за концерта са на цени от 80 до 250 лв и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна и online ТУК, както и на касите на НДК. Организатори на събитието са Жокер Медиа.