Основният наболял проблем при всички дами - как да свалим излишните килограми, за да изглеждаме добре, ни кара да прибягваме до какви ли не методи, за да постигнем мечтаните резултати. Често, възхищавайки се на перфектните им форми, „взимаме на заем” диетите, на които се доверяват холивудските звезди. Точно това ще направим и сега.
Ще надникнем в звездните панички на известните красавици, за да се опитаме да заприличаме поне малко на тях.

Някои диетолози препоръчват консумацията на храни с определени цветове, като синьо, тъмносиньо, червено, жълто, оранжево, лилаво и зелено. Гласовитата Марая Кери, обаче, държи само на един - лилаво. Певицата яде продукти с този цвят, измежду които са патладжан, грозде, сливи и т.н.



Може би сте чували за прочутата грейпфуртова диета - ядеш само плода, без захар. Въпреки че е малко горчива, от нея наистина се свалят килограми, но поради липсата на други хранителни вещества, след това качвате много бързо. Точно тази диета е предпочела и актрисата Брук Шийлдс.



Към грейпфуртите се е ориентирала и Джей Ло, като тя внася и малко разнообразие - масло от диетичния плод, за намаляване на апетита.



Шер е актриса и певица, която изобщо не оправдава своите 65 години. Тя изглежда изумително за жена на тази възраст. Разбира се, това е и благодарение на пластичните й операции, но другото, към което прибягва е програмата Wii Fit, която ви позволява да тренирате бокс, голф и йога.



Ето и една по-подробна диета, на които звездата Мишел Пфайфър разчита, за своята перфектна форма:



Тя препоръчва:

Закуска: 250г минерална вода + 10 минути гимнастика и една чаша портокалов сок
Обяд: Зеленчукова супа без мазнини, със зелен фасул, целина, морков и лук
Следобедна закуска: 1 час бързо ходене пеша и 1 кисел плод
Вечеря: 500г обезмаслено кисело мляко

На пръв поглед изглежда трудно и може би е, особено за тези, които не са свикнали да се подлагат на лишения. Но пък бъдете сигурни, че дава резултат.