Харнам Каур е необикновена. Не сама заради брадата, която има, но и заради смелостта и целите, които си е поставила.

Каур страда от синдрома на поликистозните яйчници, в следствие на това състояние косми по лицето й започват да се появяват още докато е на 11 годинки. 

На Харнам й било изключително трудно да се справи с нападките и обидите на хората около нея, заради това изпаднала в сериозна депресия, която дори довела до самонараняване и мисли за самоубийство. 

"Спомням си как си лежа в леглото и мисля да сложа край на живота си. Вместо това започнах да се успокоявам. Казах си, че мога да използвам енергията, която ще вложа, за да сложа край на живота си, за да го променя изцяло и да направя нещо по-добро" - признава Харнам. 

Преди да стигне до това заключение, Каур се е подлагала на кола маска между 2 и 3 пъти седмично, а в дните, в които не е могла да издържи на болката се е бръснела. 

Синдромът на поликистозните яйчници влияе на начина, по който те функционират. Страдащите от това състояние имат високи нива на мъжките хормони андрогени, които предизвикват прекомерно окосмяване. 

Каур е успяла да са научи да приема брадата си като част от себе си и се надява да вдъхнови други хора, които не се вписват в общоприетите критерии, да не се срамуват от това, което са. 

"Днес живея като млада красива брадата жена. Дадох си сметка, че моето тяло си е мое, нямам друго тяло, в което да живея, затова съществувам безусловно." - споделя още Харнам. 

Към момента Каур участва в различни кампании, за повдигане на самочувствието на различни социални групи. Последната инициатива, в която тя се изявява е сватбена фотосeсия, което е повече от любопитна.

Как бихте коментирали?