Млада българка стана инженер във Формула 1!

23-годишната Цветелина Мавродиева бе наета на работа в екипа на „Ред Бул“.

Тя е родена и израснала в Белица, а само преди два месеца завърши с пълно отличие „Аеронавтика и астронавтика“ в университета в Саутхемптън, Англия.
„Дипломирах се по специалността „Аеродинамичен инженер“ и веднага кандидатствах за работа в престижната компания. За мен това не е случайност, тъй като още от съвсем малка исках да работя точно това. Още като студентка подбирах такива специалности, които ще ми дадат най-добрата подготовка, за да стана добър специалист в тази област“, признава Цветелина.
След няколко интервюта е одобрена и на 6 юли девойката започва работа във Формула 1.

„За мен това е една сбъдната мечта. Закърмена съм с машинно масло, тъй като съм родена в семейство на инженери. Винаги съм мечтала да работя точно това и съм щастлива, че успях“, не крие вълнението си младата дама, която вече ще се грижи за изработване на дизайна на аеродинамичните повърхности на колите във Формула 1.

„Искам да кажа на всички млади хора в България, че могат да сбъднат мечтите. Трябва само да вярват и да не е отказват“, допълва Цветелина.
Момичето признава, че ходи с удоволствие на работа. Повечето й колеги в компанията са англичани и Цветелина е категорична, че всички са изключителни професионалисти.

„Това беше най-голямата ми мечта. Сега искам да спечелим шампионата през 2016 година. Разбира се, надявам се да успея да отделям повече време и за родителите си“, казва нашето момиче.

Източник: Инфо мрежа