Вероника Стефанова представи страната ни на международният конкурс World Beauty Queen 2015, който се проведе в Инчеон, Южна Корея между 10-24 август 2015, съобщи Днес.бг.

23-годишната блондинка е носителка на титлите "Мис Автомобилизъм 2014" и "Мис Туризъм Европа 2015", която спечели преди месец в Гърция.

За короната на World Beauty Queen 2015 се бориха тридесет претендентки от цял свят. Конкурсът премина в няколко етапа. Финалната вечер, която се проведе на 22 август, премина през няколко кръга: дефиле с национални костюми, по бански и с вечерни рокли.

След трите тура водещите обявиха топ 5 и нашето момиче бе сред финалистките. Четвърта подгласничка стана Мис Русия, трета Мис Полша, а втора Мис Филипини. Първото място печели Мис Япония.

"Горда съм, че представих нашата страна достойно и успях да постигна такъв голям успех. Получих поздравления от много държави", разказа Вероника.

Тя сподели, че това е бил един от най-хубавите конкурси, на който е участвала. За красавиците са се грижили екип от специалисти: фризьори, гримьори, хореографи и стилисти. Организаторите подготвили впечатляваща програма за участничките. В продължение на две седмици момичетата се забавлявали с редица мероприятия. Посетили съвременна корейска клиника за естетични и лечебни процедури, участвали в ревюта и професионални фотосесии, прекарали незабравими часове на яхтено парти.

Снимки от конкурса може да разгледате в Галерията ни.