Дизайнерът Карл Лагерфелд е ползвал триизмерни технологии за създаване на нова версия на легендарния костюм тайор на модната къща, предаде "Франс прес".

Колекцията бе показана сред декор, пресъздаващ зала в казино, в Гран пале във френската столица. Сред присъствалите на дефилето знаменитости бяха актрисите Кристен Стюарт, Джулиан Мур, Ванеса Паради, дъщеря й Лили-Роуз Деп (виж в галерията), Джералдин Чаплин, Гейбриъл-Кейн Дей-Луис, синът на Изабел Аджани и Даниел Дей-Луис.

Манекенките имаха къси подстрижки "а ла гарсон" и носеха черни чорапогащи и елегантни обувки. Колкото до костюмите тайор, в редица случаи раменете на сакото са подчертани. Вечерни рокли са с украса от пера, бродерии, цветя и перли.

В края на дефилето булчинският тоалет - бял костюм тайор, бе носен от Кендъл Дженър, сестрата на Ким Кардашиян.

"Идеята бе да се ползва традиционно за 20-и век сако и да се създаде негова версия за 21-ви век. От технологична гледна точка, това бе невъзможно по времето, когато то е проектирано. Става въпрос за сако от едно парче плат, без никакви шевове", поясни Лагерфелд след края на дефилето.

Според него тази технология разширява възможностите на висшата мода и ще се ползва все повече в бъдеще.

"Висшата мода трябва да е в крак с времето, в което живеем. Сега клиентелата е по-богата, отколкото бе навремето", отбеляза Лагерфелд.