Дърветата по столичния бул. "Витоша" осъмнаха облечени с топли якета, които търсят своя измръзнал притежател.

Идеята е на HiddenCash Sofia, които рано тази сутрин са поставили якетата, за да ги вземат хора, които имат нужда да бъдат стоплени.

"С акцията "Не съм изгубен!" искаме да напомним, че в моментите, в които ние сме на топло вкъщи, за някои хора "вкъщи" са софийските улици, а както знаем, там отопление липсва. Вероятно в гардероба на всеки от вас има поне по едно топло яке, шапка или шал, а някъде там има човек, който искрено би им се зарадвал. Можем ли да се обединим и заедно да помогнем на хората в беда? Ние от HiddenCash Sofia вярваме, че на Коледа стават чудеса, а още повече вярваме, че и ние самите можем да бъдем такива!", написаха във Фейсбук инициаторите.

До този момент са закачени 19 якета, като във Фейсбук са получени и много въпроси къде могат да бъдат дарени дрехи.

{gallery}

HiddenCash Sofia е организация, която се появява в България преди около 7 месеца по американски модел. Всичко започва от Сан Франциско, когато заможен магнат решава да предприеме любопитна инициатива - крие пари на различни локации в града, пише улики в Twitter и хората трябва да ги открият.

За седмици идеята обикаля света и се появява под различни форми, докато не стига и у нас.

Тук е добавен и социалният елемент - от HiddenCash Sofia крият 50 лв. из София. Когато човек ги открие, сам решава какво да прави с тях и не е длъжен да ги дарява. Когато се свърже по Фейсбук с организацията, че ги е открил, може да избере кауза на която да бъдат дарени други 50 лева.

Много от нас крият, сгушено в гардероба си, поне едно топло яке, което би могло да послужи на човек в нужда. Нека всеки, който почувства със сърцето си, че би могъл да помогне, да се включи в благородното начинание. Убедени сме, че хора от различни градове на България ще съумеят да бъдат от помощ, точно преди Коледа.