Движението на площад „Руски паметник" в София ще бъде възобновено през нощта на 19 срещу 20 август или рано сутринта на 20 август. Това каза пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, която инспектира строителните дейности по реконструкцията на кръстовището на „Руски паметник", цитирана от агенция КРОСС. Прави се всичко възможно движението да се отвори максимално бързо.

„Въпреки вчерашния дъжд, който малко притесни изпълнителите, се направи всичко възможно и са насочили всички усилия, за да може да се отвори движението по основните платна, така че утре до края на деня ще бъде приключено изграждането на основните платна, движението по бул. „Ген. Михаил Д. Скобелев" в двете посоки и движението по бул. „Ген. Едуард И.Тотлебен" към бул. „Цар Борис III"", също ще бъде отворено веднага, щом приключат", обясни тя. „Очаквам утре вечерта да приключат и след това още през нощта на 19 срещу 20 август или рано сутринта на 20 август да бъде пуснато движението по кръга", каза още Фандъкова.

Работите по локалните платна ще продължат до средата на септември, стана ясно още от думите й. Вече са факт и първите "зелени" релси около Руски паметник, които ви показахме вчера.

Фандъкова добави, че всички ремонти вървят по график. До края на месеца ще се пуснат за движение булевардите "Черни връх" и "Ал. Малинов", а до средата на септември - "Цариградско шосе" и мостът при Захарна фабрика.