Здравословното хранене понякога може да бъде наистина трудно, но този артист е намерил уникален начин да насърчи себе си и близките си да се хранят по-добре. Майк Краванис създава ядливи Дисни герои, които да направят обяда не само по-здравословен, но и по-забавен.

Американецът започнал да се интересува от изкуството на храната след пътуванията си до Япония и Хонконг и вече е създал над 250 ястия, вдъхновени от филми като "101 далматинци", "Питър Пан", "Доналд Дък", "Малката русалка". За тяхното създаване използва ориз, зеленчуци и морски дарове.

От пътуванията си до Tokyo Disney Resort и Hong Kong's Disneyland Краванис бил удивен от творческия начин, по който се сервира храната на тези места. Когато се завръща в САЩ, той решава да си вземе кутии за обяд, чрез които да се мотивира да се храни по-здравословно. При приготвянето на собствените си анимационни герои в кутии артистът става все по-креативен, проектите му са базирани на снимки на конкретен анимационен герой, но прави и сезонни теми Коледа или Хелоуин. 

Всяка творба му отнема около час - за да я създаде и изяде. Ето и няколко снимки от колекцията от Майк Краванис, който всъщност работи като софтуерен инженер.

{gallery}