Някои от най-известните жени в Холивуд взеха участие в кампания против насилието над жени. Техни снимки бяха преобразени от Александро Паломбо за проекта "Никоя жена не е измунизирана срещу домашното насилие".

Малко след Световния ден за борба с домашното насилие, Паломбо решава да използва уменията си като изобрази известни жени като жертви, за да покаже, че никоя от тях не е застрахована, разказват от Днес.бг.

Неговата цел е да се наруши мълчанието по въпроса, за да се алармира повече, че всяка жена може да бъде обект на насилник у дома, дори животът й отвън да изглежда като приказка.

"Най-големият проблем на насилието е мълчанието. Това мълчание всяка година убива повече жени, отколкото някои познати болести", казва авторът на проекта пред "Дейли мейл".

"Домашното насилие е "социален рак", който не подминава социален статус, може да зарази всекиго, без значение дали си обикновен човек или знаменитост. За да го победите трябва да имате културен антидот, който се нарича уважение и равенство", смята още Паломбо.

През 2010-та Ким Кардашиян разказа пред съда, че е била пребивана от бившия си съпруг Деймън Томас. Тогава тя призна, че продуцентът я е биел и е искал да знае къде е във всяка една минута от деня. Ким, която сега е женена за рапъра Кание Уест, се жени за Томас когато е едва 19-годишна. Разделят се три години по-късно.

Според докумените от съда Деймън е я удрал по лицето, блъскал я е в стени и я е влачил из цялата стая. Той я накарал да напусне колежа, тровил ума й против семейството и приятелите й. "Деймън решаваше какво ще се прави и как. Той бе "Кралят на замъка", разказва Кардашиян.