Името на изложбата и на самата серия е "Animatus" , а ние сме просто възхитени! Корейският скулптор и художник Hyungkoo Lee ни показва неговата представа как биха изглеждали скелетите на едни от най-известните анимационни герои. 
Едно от най-интересните и грабващи неща в анимацията е фактът, че физичните закони нямат думата. Художниците заобикалят доста анатомични истини, за да вдъхнат повече живот и характер в героите си. Изисква се също толкова голям талант, за да погледнеш на анимацията от противоположния ъгъл и да си зададеш въпроса "Как би изглеждала анатомията на тези герои, ако имаха такава?" Няма нужда да казваме колко реална се е получила работата на артиста. 
Използвайки смола, тел, алуминиеви пръчки и боя, скулптурът пресъздава костната им система и за да им вдъхне излъчването, което обикновено сме свикнали да притежават, ги поставя в най-характерните им пози. 

Изложбата за пръв път се показва 2008 година в "Natural History Museum" , Базел, Швейцария. 

Изложбата съдържа сцени като например Доналд Дък падащ от небето, докато племенниците му Хюи, Дюи и Луи търсят поредното си приключение; Уили койота, опитващ се да хване Бързоходеца (интересен факт е, че в действителност койотите са два пъти по-бързи). Почти можем да чуем прословутия смях на Гуфи, докато до нас Том и Джери продължават безкрайната си гоненица; Туити и Силвестър и Бъгс Бъни (той ни беше малко труден за представяне без уши). 

Поднасяме ви тази галерия с много усмивки и се надяваме да ви е харесала колкото на нас!