Една вековна борба за свобода и толкова много загинали герои ... Но за днешната реалност ли са се борели те? Биха ли дали живота си за свободата и благополучието на българския народ, ако можеха да видят днешните българи и реалността в родината?


Фотографът Любомир Сергеев сподели своите отговори по тези въпроси в профила си в behance.net. Авторът определя проекта си "Портрети с неочакван край" като протест срещу изпълненото с "корупция, мерзост и политически манипулации" настояще на България, вече незаслужаваща историческите си герои.

"Идеята ми дойде преди 2 години. Всеки един елемент в портретите е много сериозно проучван. Все пак никой не знае как точно е изглеждал Кубрат. Така че търсихме всякаква информация – какви платове са ползвали тогава, какви орнаменти са били носени. Знаците на рода Дуло бяха ковани специално за сесията, всички дрехи са шити на ръка. Колкото до подбора, искахме да са хора, които наистина са склонни да си прережат гърлото за дадена кауза", споделя талантливият фотограф пред „Капитал”.

Вижте снимките на българските герои в галерията на Dama.bg