Традиционното за емблематичния лондонски хотел Claridge's коледно дърво тази година е дело на успешното дуо Доменико Долче и Стефано Габана, които са дългогодишни приятели и гости на хотела. Коледната елха на Dolce & Gabbana е заобиколена от вълшебна омагьосана гора, обитавана от много животни - лисици, елени, зайчета и катерички, събрани край огъня.

Самите Долче и Габана обявиха, че тази година посвещават своята елха на всички деца по света. 8-метровото дърво е украсено с 450 стъклени топки, върху част от които ръчно са изрисувани знамената на различни държави, като символ на многобройните коледни традиции от цял свят. 

Разбира се, има и препратка към Сицилия с кралски трон и палто, принадлежали на норманския крал, които напомнят за норманското завоевание на Южна Италия през 11 век.

"Коледа е най-щастливото време от годината за децата. Искаме да я отпразнуваме с елха, която събира всички различни култури от целия свят. Мислихме си за омагьосана гора, в която реалността се среща с нереалното, също както се случва на Бъдни вечер", допълниха дизайнерите.