Няма майка на света, която да не се вълнува и надява да чуе първото "Мама". Но за Емма Мъри този момент можеше да не се случи никога.

Историята, която ще ви разкажем днес е повече от трогателна. Когато преди 2 години Емма постъпва в болница с болки в корема, тя дори не знае, че е бременна с второто си дете. Когато ражда своя син, се оказва, че малкият Аарон е роден без мозък. Или, за да бъдем напълно точни - с толкова малка част от него, която му е достатъчна единствено, за да диша. Още в болницата лекарите обясняват на 24-годишната майка, че шансовете синът й да оцелее са твърде малки. Но коя майка би се сбогувала предварително с детето си?

"Сърцето ми се късаше. Той бе завързан със стотици апарати, които му помагаха, а аз... Аз не можех да направя нищо... Стоях и го наблюдавах колко е мъничък. До преди няколко часа дори не знаех, че съм бременна, а сега имаше вероятност да го загубя. За щастие, след няколко часа той бе добре, състоянието му беше стабилно, а лекарите разбраха, че дори може да диша сам. Обясниха ми, че той може единствено да диша, вижда и чува. Не му даваха почти никакви шансове, но все пак, както за тях, така и за мен, това, че той все още бе сред нас, си бе истинско чудо. Аарон претърпя операция и ни позволиха да си го вземем вкъщи", разказва през сълзи майка му. 

 

У дома Аарон е обичан от всички, най-вече от батко си Джак, който е на 3. Той си играе с ръчичките му, пее му, говори му, дори му разказва приказки. 

"Един от най-щастливите и емоционални моменти за мен бе, когато преди няколко седмици моето съкровище ме погледна и просто ми каза "Мама". Избухнах в сълзи и не можех да повярвам, че това се случва. Днес Аарон е казвал и "Здравей" и то няколко пъти. Не знам какво ще се случи в бъдеще... Кой знае, може и да проходи. Знам само, че всички го обожаваме и всеки момент с него е ценен. Днес единствено се надяваме да прекараме Коледа с него и цялото ни семейство! Това е всичко, което искам - да имам възможността да бъда със своето малко слънчице колкото се може по-дълго!", завършва своята история щастливата майка.

Ако този материал Ви е трогнал, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Защото всички трябва да знаем и да вярваме, че чудеса се сбъдват. Всеки ден!