Мелания Тръмп е родена на 26 април 1970 година. Днес първата дама на Америка навършва 49 години.

По случай рождения ден на съпругата на президента на Съединените Американски Щати, Dama.bg ще те запознае с историята на Мелания.

Детство

Мелания Кнавс е родена в Ново Место в южната част на Словения, която по това време е част от Югославия. Когато започва кариерата си на модел, тя променя фамилията си от Кнавс на Кнаус.

Първата дама говори 6 езика – английски, френски, италиански, немски, сърбохърватски и словенски.

Ранни години

Кариерата на Мелания започва, когато тя е едва на 5 години. На 16-годишна възраст тя започва да се снима в реклами. Когато е на 18, тя подписва договор с модна агенция в Милано, Италия.

През 1996 година Мелания се мести в Ню Йорк, където кариерата ѝ тръгва стремглаво нагоре.

Брак с Доналд Тръмп

Две години, след като се мести да живее в Ню Йорк, Мелания среща бъдещия си съпруг Доналд Тръмп. Тогава той вече е бил разделен с втората си съпруга Марла Мейпълс, но се развежда едва през 1999.

За връзката им Тръмп казва: „Ние наистина никога не сме се карали, забравете дори за думата „скандал“... Ние просто сме изключително съвместими. Разбира се отлично.“

Двойката се сгодява през 2004-та години, а сватбата се състои на 22 януари 2005.

На 20-ти март 2006 се ражда детето им – Барън Уилям Тръмп. Първото име е идея на Тръмп, а второто – на Мелания.

Първата дама на Америка

По повод кандидатирането на Тръмп за президент Мелания казва: „Окуражавам го, защото знам какво ще направи и какво може да направи за Америка. Той обича американския народ и иска да му помогне.“

Мелания Тръмп е едва втората Първа дама на Америка, която е с чужд произход (след Луиза Адамс, съпруга на Джон Куинси Адамс, която е родена в Лондон през 1775 година).