Кери Райт е креативна американка, която измислила страхотен начин да възпита любов към книгите у своята 2-годишна дъщеричка.

Ето и нейната история:

"Преди няколко месеца си лежах в леглото и идеята за детска стая, вдъхновена от книгите, не излизаше от главата ми. На следващия ден брат ми ми помогна да организирам всички изображение в едно. Дъщеричката ми е на 2 годинки и е най-сладкото малко момиченце. Обожава да се прави, че чете книги. Сяда, държейки в ръчички книгата наобратно и бърбори на себе си на бебешки. Ние не разбираме абсолютно нищо от това, което казва, но най-важното е, че за нея то има смисъл. Брат ми често боядисва детски стаи, но проблемът е, че на децата бързо им омръзват и родителите се принуждават да го викат след няколко години отново. Аз не исках това да се получи и при нас. Исках нещо вечно, нещо което ще моделира дъщеря ми в невероятното момиче, което знам, че те всъщност е, нещо което ще държи въображението й будно, нещо, което ще й даде стимул да вземе книжка и да я прочете."

В ерата на интернет и модерните технологии, книгите остават на заден план в живота на децата, затова е много важно от съвсем мънички да ги възпитаваме в любов към литературата, която най-добре може да развие нестандартното мислене и въображението. А вие, как постигате това?