През последните седмици китайската социална мрежа Weibo стана източник на няколко нестандартни предизвикателства, които се превърнаха в истинска сензация.

Първо дамите спряха да се обезкосмяват в знак на това да покажат равенството между половете. Повече за тази инициатива можете да разберете тук.

След това дамите полудяха по теста с пъпчето, който трябваше да установи дали имат нужда да свалят килограми от теглото си. Тази практика бе определена като порочна и прокламираща нездравословни критерии за красота. Като неин отговор във Великобритания се зароди движение, наречено #BoobsOverBellyButtons. Идеята на кампанията е да покаже на дамите, че по телата им има много по-важни неща, на които да обърнат внимание. 

Последната мания, която срещна одобрението на китайките, е доста нестандартна. В рамките на новото предизвикателство дамите показват колко монети могад да "държат" с ... ключицата си. Да, правилно прочетохте. Според създателите на инициативата, колкото повече монети можете да поберете, в толкова по-добра форма сте. Разбира се, затова няма никакво научно доказателство. В предизвикателството участват доста слаби дами, които успяват да поберат по 20 монети!

Някои от потребителите на Weibo решиха да погледнат с надсмешка на новата мания и позираха с яйца и телефон на ключиците си.