Фотографът Сет Кастийл, който работи в Ню Йорк и Лос Анджелис, прочул се със своите снимки на кучета, улавящи топка под вода, сега ни представя уменията си чрез една повече от възхитителна и забавна подводна фотосесия с... бебета! Целият проект съдържа повече от 10 000 снимки на 750 малки сладура, които могат да бъдат намерени в Amazon.

Фотосесията на Кастийл е направена с цел да повиши информираността около факта, че неумишленото удавяне е една от водещите причини за смъртта на деца на възраст межди 1 и 4 години в САЩ. Учудващо е, че поставени във вода мъниците проявяват изключително силен инстинкт за самосъхранение, който би им помогнал да оцелеят в случай на реална опасност от удавяне. Бебетата с учат да задържат дъха си, да правят ножица с крачетата си и дори да се обръщат и плуват по гръб.

"Тези мънички бебенца имат толкова невероятни умения, че когато ги гледам как се гмуркат, обръщат и правят най-различни изпълнения във водата, се чувствам горд, нищо че дори не съм техен родител", казва Сет Кастийл.

{gallery}

Източник: BoredPanda.com