Красота, изобретателност, фантазия и иновация, но също така техника, талант и прецизност. Именно това са елементите, които лежат в основата на дизайна и декорация на нокти, който се е превърнал в истинско изкуство.

Тази година, на 1 и 2 февруари, в Рим ще се проведе поредното издание на международния конкурс Nailympics 2015. Участници от над 50 държави ще се състезават в различните категории с конкретна тема. Една от най-очакваните теми е "Алиса в Страната на чудесата", където талантите ще трябва да интерпретират по креативен начин темата, пресъздавайки я върху ноктите.

Още една от любопитните категории е Fashion Design Soak Off Manicure, която е вдъхновена от света на модата. За целта състезателите ще трябва да сътворят перфектния маникюр, който да е в синхрон със строго определени тоалети. На тазгодишното състезание не липсват и новостите. Предизвикателството се казва The Ultimate Nail Art Challenge и дава карт-бланш на всички маникюристи, привърженици на 3D изкуството с акрилни лакове за нокти.

Вижте в галерията едни от най-ексцентричните и странни творения от света на маникюра.

{gallery}