Казват, че прегръдката е израз на любов, на приятелство и едновременно с това начин да покажеш на някого колко е важен за теб. Освен това тя е един от най-добрите антидепресанти. И ако днес виждате по улиците хората масово да се прегръщат, не гледайте с изумление – просто днес, 21 януари, е Световният ден на прегръдката.

В свят, в който човек може да има стотици, дори хиляди виртуални приятели, се оказва, че той може да бъде и също толкова дълбоко самотен. Когато кариерата и стремежът към богатство обсебят живота ни, ние често забравяме за простичките човешки радости, които ни правят наистина щастливи. Въпреки че много хора се страхуват да го признаят, всичко, от което имаме нужда по трудния си житейски път, е любов и една прегръдка - от мама, от най-добрия ни приятел, от любимия човек, от нашите деца... 

{gallery}

Ако все още не сте, побързайте да прегърнете любимите си хора и не забравяйте, че трябва да го правите всеки ден, не само днес! И нека първата прегръдка за всички вас днес бъде от нас, екипът на Dama.bg!