Когато работиш с метал, е необходимо истинско майстойрство, за да вдъхнеш живот на произведенията си. Руският художник Игор Верний прави точно това със своите красиви и елегантни стиймпънк животински скулптури. Те оживяват, благодарение на подвижните си части и вниманието на Верний към детайлите.

Усилената работа преди създаването на всяка от скулптурите включва внимателно наблюдение на избраните животни. След това сглобяване на различни части от скрап – стари части на автомобили, мотоциклети, часовници, кухненски прибори и т.н.

{gallery}

Игор казва, че в сърцето си е артист, който вижда красотата на света в ярки цветове, но всъщност е и техник. Той обяснява, че комбинацията от тези две качества води до създаването на металните модели.

Много хора му носили стари предмети, с които работи в магазина си, но Игор казва, че е купил доста неща и от пазарите за употребявани вещи, които събира в гаражите на братята и приятелите си. Всички части са сортирани по категории.

„Чувствайте се свободни да мечтаете по детски за непостижими неща, защото това винаги кара хората да въртят напред.” - съветва Верний.

Източник: Bored Panda