Есена О'Нийл е интернет модел, който разбуни духовете в интернет пространството. Сигурно се чудите каква представлява "интернет моделът", това е знаменитост известна със своите профили в различни социални медии.

Доскоро Есена бе една от кралиците на Instagram. 18-годишната австралийка имаше над 580,000 последователя в сайта за споделяне на снимки. Момичето започва кариерата си, когато е само на 16-години и дори припечелва доста добре от своето онлайн занимание. След като успява да набере доста последователи, различни компании започват да й предлагат да рекламира стоките им като се снима с тях.

Преди няколко дни Есена решава да скъса със своята паралелна онлайн реалност и изтрива 2000 снимки от своя профил.

"Имах всичко, което някога съм искала. Сега стоя пред вас, за да ви направя признанието как насилвах себе си, за да докажа на света колко невероятен живот имам, какво перфектно тяло и същност притежавам. Прекарвах всеки мой ден пред монитора, гледайки себе си и сравнявайки се с останалите. Много по-лесно е да виждаш красиви и бляскави неща, вместо да застанеш пред самия себе си и да заявиш дали си щастлив от това, което си." - разкрива момичето.

"Социалните мрежи ме погълнаха. Бях привлечена от идеята да бъда харесвана, да печеля одобрение всеки ден. Превърнах стойностите си в цифри, обградих се с фалшиви хора, загърбих нещата, които истински ме вълнуват - изкуството и писането.

Не мога да ви опиша колко по-хубав е животът без телефон, без социални мрежи, без непрестанно сравняване, без лайкове и "последователи". НИЕ НЕ СМЕ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ, ние сме личности с индивидуалност, надарени със способността да обичат."

След като изтрива снимките от своя профил, Есена връща някои от тях като добавя описание каква е реалността зад тях. Нейните коментари можете да видите в нашата Галерия.