Наскоро ви разказахме за блогърката Ники, която показа нагледно трансформиращата сила на грима и се осмели да демонстрира как изглежда, когато лицето й е наполовина гримирано и наполовина натурално. Видеото й се радва на огромен интерес и стана повод за ново Интернет предизвикателство. Хиляди жени от цял свят качват в социалните мрежи свои снимки, на които половината им лице е гримирано, а другата – напълно естествено, използвайки хаштаг #ThePowerOfMakeUp

Голяма част от жените в днешно време се срамуват да признаят, че обичат да носят грим, тъй като се страхуват да не получат етикет „кифла“ или да оставят впечатление у хората, че без грим биха изглеждали плашещо. 

Предизвикателството цели да покаже, че всъщност всяка една жена има правото да бъде красива и да се чувства добре от този факт, независимо каква е причината да се гримира – дали защото не понася торбичките под очите си, дали защото иска да придобие доза самочувствие или просто защото обича да се гримира. А няма нищо лошо дори и да го прави, за да впечатли някой мъж.

В крайна сметка всички жени имаме правото да изглеждаме по начина, по който се харесваме най-много. И дали ще носим много грим или няма да си поставяме абсолютно никакъв – изборът е лично наш и никой няма правото да ни съди.

А вие, бихте ли качили подобни свои снимки?