Световните медии се надпреварват да съобщават подробности около българската пророчица баба Ванга. Те разкриват, че ясновидката е предрекла терористичните атаки от 11 септември, цунамито от 2004 г. в Суматра, както и появата на „Ислямска държава“.

В едно от пророчествата си тя говорила за война с мюсюлманска държава, която ще използва химическо оръжие. В резултат на това през 2016 година Европа тотално ще опустее. Баба Ванга вижда една разрушена, студена и празна Европа. Никой няма да живее там.... 

Тя е предсказала „велика мюсюлманска война“, която започва с Арабската пролет през 2010 г., ще се води в Сирия и ще приключи с установяването на халифат с център Рим през 2043 г.

Световните медии съобщават още, че Ванга още през 50-те години е предсказала глобалното затопляне: „Студените региони ще станат топли. Вулканите ще се събудят“. През 1989 г. Ванга е предупредила, че „американците ще бъдат нападнати от две стоманени птици“, визирайки нападенията от 11 септември. Също така тя е предрекла и че 44-ят президент на САЩ ще е от африкански произход. Този президент е Барак Обама.