Отдавна знаем, че традициите не са това, което бяха... В този ред на мисли защо да не заменим старата брачна халка на безименния пръст с... татуировка?! 

Ритуалът на безименния пръст да се носи брачната халка произхожда от най-древни времена, когато египтяните вярвали, че през безименния пръст преминава особена вена, която води право към сърцето. Тази легенда била възприета по-късно и от гърците при завоюването на Египет от Александър Македонски. Римляните нарекли същата вена vena amoris или „вена на любовта“. Оттук съвсем логично този обичай се разпространява почти по цял свят.

Напоследък обаче, все по-често в световен мащаб забелязваме двойки, които вместо халки си правят татуировки. На нетрадиционния начин да се врекат във вярност и да покажат любовта си, заложиха и редица от холивудските двойки.

Така примера на Памела Андерсън и Томи Лий от далечната 1995 г., последваха Тони Паркър и Ева Лонгория, които се ожениха през лятото на 2007 г. и Бионсе и Джей Зи, които татуираха римската цифра четири, която съдържа три от най-важните дати в живота на поп дивата - рождените дати на двамата и датата на сватбата им. Кели Роуланд също последва тази стъпка, а когато през юли миналата година моделът на Victoria's Secret Бехати Принсло се омъжи за вокалиста на Maroon 5 Адам Левин, всички ние останахме очаровани от трите малки точици, които тя бе татуирала на безименния си пръст. "Татуировката символизира единението ни със Земята. Исках да ми я направят на безимения пръст, за да бъде там, дори когато сваля пръстена си". Така татуировката-халка се превърна в един от най-желаните трендове сред желаещите да сключат брак.

По този повод екипът ни подбра специално за вас 33 идеи за тези символични обети. Някои от моделите, които ще видите в галерията ни са малки и прости, други от тях изключително нежни, а трети - смело отразяващи скрита символика, ясна единствено за двамата влюбени. Едно нещо обаче е сигурно - всички те са красиви и илюстрират силната, непоколебима и най-чиста любов между двама души. 

А вие "За" или "Против" сте?

{gallery}

Източник: Popshugar.com