На пръв поглед Клои Дънстън била съвсем обикновена бъдеща майка. Да, може би коремът й бил по-голям от обичайното, защото очаквала тризнаци.
Но хората не подозирали, че Клои била изправена пред страшен избор. Тя трябвало да реши дали да роди в 9-тият месец и да пожертва живота на момиченцето си, което страдало от недостиг на кислород и не можело да се храни в утробата или да роди преждевременно в 28-мата седмица и така да застраши живота и на трите си деца.

На 3 юли, 22-годишната Клои и 26-годишният й съпруг Роан посрещнали на бял свят трите си деца: Хенри, Руфъс и Пърл. И 11 седмици по-късно, след дълъг престой в болницата, те най-накрая отнесли бебетата си вкъщи.

“Чувствах се гузна за това, че се наложи да родя преждевременно и да рискувам живота на момченцата си, които растяха толкова добре в утробата ми. Но ако не бях го направила, Пърл щеше да почине и затова изобщо не съжалявам”, споделя младата майка. “Спомням си, че за кратко обмислях варианта да я жертвам, за да могат братчетата и да бъдат силни и здрави, но сега, когато е тях, сърцето ме заболява от мисълта, че можеше да я няма в живота ми.”

Въпреки че са родени преждевременно, трите дечица са се появили на бял свят без особени затруднения. Хенри е тежал 1.370 кг, Руфъс - 1.200, а Пърл едва 690 грама.

Ден в живота на семейство Дънстън
6 гащеризона,
20 бутилки,
25 пелени.
Бебетата се будят на всеки 4-5 часа, за да ядат. Отнема повече от час да бъдат нахранени и трите дечица.

И на трите бебета е била преливана кръв, но състоянието на Пърл е било най-тежко. Тя страдала от отворен дуктус артериозус, при който артериалния проток се затварял сам, а освен това имала и белодробен кръвоизлив, малък кръвоизлив в мозъка, сериозни инфекции. Имало дни, в които никой не е бил сигурен дали ще оцелее, особено в първите седмици след раждането.

“Тя страдаше и от метаболитно костно заболяване, което обаче успяхме да излекуваме със сериозно лечение”, обяснява майката. “Най-големият проблем беше черният й дроб, тя страдаше от жълтеница, когато беше в болницата, но последните изследвания показаха, че вече всичко е наред.”

Изпитанието на семейство Дънстън е трогнало цяла Австралия, а хората следели развитието по случая в социалните мрежи. Профилът на госпожа Дънстън в Инстаграм има близо 50 000 последователи, които следят всеки един момент от живота на бебетата.

На 4-ти септември семейството споделило, че след 9 седмици престой в болницата, момчетата се прибират вкъщи. Две седмици по-късно малката Пърл също ги последвала и се присъединила към семейството на двамата си близнаци и трите си по-големи братчета.

Не мога да кажа какво ще се случи в бъдеще, но засега трите бебета са силни и здрави”, развълнувано споделя майката. “Пърл все още приема много лекарства, голяма част от които са витамини, а трите бебета имат доста насрочени прегледи за следващите няколко месеца и лекарите ще следят много внимателно развитието им”.

А как се справят младите родители с 5-те си деца? “Засега имаме голям късмет, защото и трите бебета спят добре и се будят на всеки 4-5 часа, за да ядат. Все пак ми отнема повече от час, за да ги нахраня, преоблека и приспя и понякога ми се струва, че това никога няма да свърши", отговаря госпожа Дънстън.

Господин Дънстън си е взел няколкомесечен отпуск от работата, за да помага в грижите за малките, но госпожа Дънстън заявява, че макар и да са много заети, успяват да се справят. Между гушканията на трите бебета, игрите с по-големите момчета - Еван на 3, Ото на 2 и Феликс на 1, на двамата родители не им остава много време за домакинска работа, но смятат, че са късметлии, защото имат шанса да споделят времето си заедно.

Днес Хенри тежи 3.5 килограма, Руфъс - 3, а Пърл - 2, а връзката помежду им нараства с всеки изминал ден.

“Засиват всеки път, когато са един до друг и се гушкат в просъница”, разказва госпожа Дънстън. “Нямам търпение да видя колко близки ще бъдат, когато пораснат”.