Едно от митичните същества, мисълта за което смразявала кръвта ни, е вампирът. Въпреки че след вампирската кино експанзия май няма да откажем да попаднем в прегръдките на някой сладур като Робърт Патинсън.

В миналото легендите, които са се носили за вампирите, са ги представяли като бледи, студени, ужасяващи възкръснали мъртъвци, които пият човешка или животинска кръв, за да поддържат съществуването си. В легендите на много народи присъства образът на вампира, но такъв, какъвто го познаваме днес, е създаден по нашите земи с Легендата за Дракула. Често срещано вярване е, че кръвта давала свръхестествени сили. Някои народи вярват във вампири, които не са подобни на човека, а имат животинска форма като прилепи, паяци и кучета.

Днес в ерата на технологиите и огромното влияние на киното над човешкото мислене, вампирите приемат доста по-секси форма. Да, те все още не понасят светлината, пият кръвта на невинни хора и могат да бъдат убити с дървен кол в сърцето. Но „съвременните” вампири не са бледи гнусни същества, а ужасно секси същества, които съблазняват с неустоим чар и галантност жертвите си. При такъв нападател всяка дама би казала: „О, да, изяж ме!”.

Ето кои са най-секси вампирите от филмите, които нямаме нищо против да ни посетят в тъмна нощ.