Едно от нещата, с които болните от рак се сблъскват ежедневно е загубата на косата си. Точно тя прави процеса на оздравяването им още по-потискащ и ги поставя във фокуса на чуждото внимание.

Когато загубят този инструмент на хубостта си, жените стават лесно разпознаваеми в тълпата. И всички жалостиви погледи се спускат към тях, сякаш за да попитат „Колко ви остава”.

Заради тези ежедневни битки много млади жени изпитват дискомфорт да се върнат към нормалния си живот. Затварят се у дома, изпадат в депресия, броят дните, в които животът им изтича. Превръщат болестта не само във физическо, но и в духовно страдание.

Много хора смятат, че вниманието, което се обръща на загубата на косата в следствие на лечението от рак, е суета. Но дали наистина е така?

Следващите девет умни, будни и изключително стилни жени, на които сп.Vogue отдели специално място на своите страници, са преживели именно тази загуба, в резултат на неочаквани и страшни диагнози. Черно-белите им портрети демонстрират силата на духа и ни карат да проткрием красотата в себе си. Тази красота, която няма нужда от фалш. Как светът им се е променил след това изпитание? Как са използвали творчеството и вдъхновението, за да се върнат към нормалния си живот? Погледнете трансформацията им и почерпете от мъдростта им.

Източник: Vogue