Човек едва ли би предположил, че най-голямата цветна градина в света се намира... в пустинята на второто по големина арабско емирство Дубай. 

Вълшебната градина е най-впечатляващата и голяма градина в света, с приблизително 45 милиона цветя, разположени на над 72 кв. км площ. Нейното откриване бе навръх Свети Валентин през 2013 г.

Цветята, които са с най-голям брой са петуниите и невенът. Всички представители на цветното многообразие са така засяти, че да могат да образуват приказни форми и фигури. Така, посетителите могат да видят сърца, мостове, паун, влак, пирамиди, ретро коли, пътеки и дори 10-метрова кула, символизираща единството на човека с природата.

Флората се сменя всеки сезон, за да може по всяко време на годината посетителите да се насладят на тази вълшебна красота. 

Цветовата палитра в градината включва над 60 различни цвята и техните оттенъци. За поливането на това огромно цветно разнообразие е използвана специална система за капково напояване, която икономисва както вода, така и електричество.

Цветната градина е проектирана от Akar Landscaping и Agriculture Co - същата компания, чието дело е и градината Al Ain Paradise край Оманската граница, състояща се от 10 милиона цветя, разположени на площ, равняваща се на 4 футболни игрища.

 

Източник: Adme