Всеки от нас има своите малки начини, за да се почувства щастлив: огромна чаша кафе, разговор с приятелка и т.н. Но има нещо универсално, което работи при всички и ги кара да се чувстват щастливи. Това е силата на цветовете.
Всеизвестен факт е, че цветовете влияят на подсъзнанието ни и съответно – на настроението ни. Също както музиката, когато виждаме някой цвят, това се отразява на организма ни.

И цветът, който ни прави щастливи е…

Жълтото.

Според ново проучване жълтото е цветът, който повишава кръвното налягане и пулса (естествено, в нормите), а всички знаем, че и двете вървят ръка за ръка с радостта. Изследването сочи, че възрастните показват признаци на щастие, когато наблюдават жълти предмети.

„Жълтото е цветът на щастието и изпълва с оптимизъм, надежда и топлина – твърди доктор Карън Пайн, професор в британски университет. - Кризисните екипи и тези за спешни случаи носят ярко жълти жилетки, не само за да бъдат забелязвани отдалече, но и да вдъхнат надежда, енергия и оптимизъм. Той е също цветът на екстровертността."

Прави ли ви впечатление, че всички имотикони и весели личица са жълти. Вече знаете защо.

Ако се вдъхновихте и искате да почувствате щастието, най-лесно е да го облечете. В тази галерия ще видите идеи как да стане това.