Наближава един от най-големите християнски празници Великден!

Определено нещата, с които го свързваме са пухкавите и вкусни козунаци, боядисаните яйца и агнешкото. Не по-малко внимание обаче заслужават сладките, особено когато са приготвени по един страхотен начин.

Ето и предложението за сладко великденско изкушение на Dama.bg:

Начин на приготвяне:

За сладките:

  • 2 чаши брашно
  • ½ чаена лъжичка бакпулвер
  • ½ чаена лъжичка хлебна сода
  • щипка сол
  • ½ чаша захар
  • 50 грама масло
  • 1 ванилия
  • 1 яйце

За глазурата:

  • 2 чаши пудра захар
  • 1 ванилия
  • 20 гр. масло
  • 2 – 3 с. лъжици мляко
  • оцветител по желание

Всички съставки за сладките се смесват добре до получаването на тесто, което се прибира за 1 час в хладилника, завито в найлоново фолио, а след това се разточва на тънък лист. С помощта на формички се изрязват желаните фигурки, като се поставят върху хартия за печене за удобство. Пекат се в предварително загрята на 170°C фурна.

Глазурата се прави, като пресятата пудра захар се смесва постепенно с гореща вода, която може да заменим спокойно и с прясно мляко. Добавя се 20 гр. загрято масло. При желание, глазурата може да се оцветява с различни цветове.

След като сладките се охладят, може да ги украсите според въображението си.

А ето и някои идеи за декорация, които ние ви предлагаме.

Автор: Дарена Даскалова