Турия Пит и Майкъл Хоскин обявиха годежа си в автралийско списание миналата седмица, а тяхната любовна история е единствена по рода си. Местен полицай – Майкъл, се отказа от работата си, за да се грижи за нея. Тяхната съдба е невероятно вдъхновение на темата "Какво може да понесе един човек".

„Когато Турия беше в отделението за интензивна грижа преди 4 години, аз купих диамантен пръстен.“, споделя той пред списанието.

„Тя не иска хората да я съжаляват. Иска да продължи напред с живота си.“, обяснява той. „Тя е красива, знаете ли? Невероятна е. Има страшно много енергия. Обича да е навън, обожава океана, точно като мен, затова непрекъснато правим всякакви неща заедно.“, споделя Майкъл.

А Турия побърза да сподели щастието си със света, изпозлвайки Фейсбук:
„Какъв неверояртен мъж имам в живота си! Ти провокираш най-доброто в мен и нямам търпение да изживеем остатъка от животите си заедно.“

В действителност, Турия често изтъква любовта на Майкъл като ключа към оцеляването ѝ, като признава, че той я кара да се чувства най-щастливото момиче на света.

Вдъхновяващата брюнетка е родена в Таити и се мести да живее в Австралия със семейството си, когато е на 3 години. Тя среща своя годеник в училище. Първоначално му се наслаждава отдалеч. Двамата се превръщат в двойка чак през 2009 и той е нейната опора от тогава до ден днешен.

Преди инцидента, който променя живота ѝ през 2011, Турия работи мечтаната професия в Рио Тинто и е започнала нов живот, от който е част и Майкъл. Двамата са били в страхотна форма, обожавали са разходките навън, но животът им се обръща с главата надолу през септември 2011.

Турия преживява изгаряния на 65 процента от тялото си, губи пръстите на дясната си ръка и прекарва 5 месеца в болница след като е заклещена в пожар на 100 километровия маратон в Кимбърли.

Забележителната жена е събрала кураж да използва преживяването си в положителна насока, желае да постигне още повече неща след трагедията, и всичко това с Майкъл, който е винаги до нея.

Преди, Турия е споделяла пред друго издание следното: „Много хора не разбират, но животът ми всъщност е невероятен. Имам удивителен партньор, любящо семейство и верни приятели. Живея на едно от най-красивите места в Австралия. Затова, когато някой ми каже, че ме съжалява, не успявам да го разбера. Аз не изпитвам съжаление към себе си ... ни най малко дори.“

Тя е жена, чийто дух не може да бъде спрян, затова е толкова лесно да се види защо Майкъл е толкова влюбен в Турия.

„За мен, това изпраща съобщението, че увереността е равна на красота. Има толкова жени, които са красиви, а неуверени в същото време, а увереността ти помага да се движиш напред в живота.“, казва Турия за  автралийско списание миналата година.

Увереност и това да познаваш собствената си сила; това са нещата, които тя е преоткрила, докато се е борела с нараняванията.

„Всички ние притежаваме тази вътрешна сила, но рядко имаме шанса да осъзнаем колко прекрасни сме в действителност.“, казва тя в друго интервю.
„Трябваше да се боря със зъби и нокти за място сред живите. Да се науча да ходя, да говоря наново. Всички неща, които преди приемах за даденост, се превърнаха в задачи, чието изпълнение ме затрудняваше ужасно.“