Любовта няма граници, особено когато е между братя или сестри. Това е и причината да бъде създадена затрогващата серия от фотографии, наречена "Просто различни", дело на майката и фотограф Анна Ларсън. 

Анна е майка на три деца, едно от които е осиновено от Етиопия преди пет години. Идеята за осиновяване винаги е била в сърцето на Анна: "Още след като завърших училище, работех като доброволец в селище за изоставени деца в Хаити. Именно там се влюбих в едно от децата, което бе поверено на моите грижи. След като си тръгнах, получих съобщение, че детето е починало в резултат на тежкото боледуване и усложнение от ХИВ. Това ме разтрои до такава степен, че душевната болка, която изпитах в този момент ме накара да си обещая, че ще осиновя дете, когато създам свое собствено семейство. Така се и случи. Да приемеш чуждо дете за свое е едно от най-прекрасните и несравними преживявания. И макар не винаги да е толкова лесно, колкото изглежда, си заслужава напълно!", споделя Анна.

Наблюдавайки своите две дъщерички Семенеш и Хейвън, Анна решава да запечата отношенията между тях. „Те имат прекрасна връзка помежду си и са заедно във всеки удобен момент. Въпреки че понякога спорят, те се разбират прекрасно и са най-добри приятелки”, разказва майката.

Идеята на серията от снимки е да популяризира осиновяването и да покаже на света, че цветът на кожата няма никакво значение. Повече от всичко майката се надява, че нейните красиви черно-бели снимки ще покажат повече прилики, отколкото различия. 

Източник: Мy modern met