Моделката Тес Холидей е поредната закръглена дама, която предизвика спорове в интернет.

Наскоро 29-годишната американка засне фотосесия по бельо, в която демонстрира, че по никакъв начин не се срамува от доста пищните си извивки. 

Тес е подписала договор с модната агенция MiLK Model Management, а това е първата й сесия като професионален модел. Холидей споделя, че се надява нейната работа да промени изцяло стереотипите в индустрията. 

"Смятам, че ако някой погледне фотосът, който си заснел и не почувства нищо, просто не си си свършил работата. Няма значение дали е негативно или позитивно, трябва да предизвикаш емоция у хората". - споделя моделката.

"Именно това винаги съм целила с работата си, искам да предизвикам обществото да преосмисли разбиранията си за красота. Не съществува само един начин, по който да бъдеш жена или да бъдеш красива. Всяка от нас заслужава внимание" - допълва тя. 

Именно самочувствието, което демонстрира Тес бързо я превърна в идол и вдъхновение за хиляди жени по света. Пухкавелката е висока 165 см и тежи внушителните 113 кг. Тялото й е "изпъстрено" с шарени татуировки и пиърсинги. Като цяло тя не се вписва в нито един от стандартите за красота на модната индустрия, въпреки това тя е решила да въведе нова ниша в нея. 

Въпреки многото привърженици, които си спечели Тес, тя предизвика и стотици негативни коментари. Според критиците, Холидей демонстрира доста нездравословна визия, която подобно на анорексичната, срещу която тя реално се бори, също не би могла да бъде пример за подражание.

А вие, как бихте коментирали?