Всяка зима този хотел се издълбава в снега. Разполага с иглу стаи, романтични апартаменти и дори открито джакузи за най-смелите гости.

Хотелът Iglu-Dorf се построява всяка зима от 3000 тона сняг в региона от Алпите до Пиренеите. Швейцарските иглута, които са заобиколени с 9000 декара планински върхове, се славят с произведения на изкуството, издълбани в стените картини от артисти от цял свят, апартаменти със свещи за романтичните гости и дори сауни между планините.

Работното време на това приказно творение е от Коледа до април. Във всяко село могат да спят 38 гости, настанени и обвити в уютни спални чували върху килими от дебела овча кожа, предназначени да издържат на температури от минус 40 градуса. На сутринта има огромен бюфет от кроасани, варени меса, сладкиши, зърнени храни, сирене и кафе. Цената на една стандартна стая е 99 евро от понеделник до четвъртък и 115 евро от петък до неделя.

Обикаляйки хотела, ще се насладиш на голямо разнообразие от произведения на изкуството в стаите и общите части. Уникалният дизайн е разработен от художници от Швейцария и много по-далечни страни. Скулптори, въоръжени само с шило за лед, моторизиран трион и лопата създават реалистични животни като тюлени, арктически вълци, полярни мечки и китове, привличащи погледите на дизайнери и модели, дори и на супер герои.

От компанията твърдят, че 99% от гостите им остават само за една нощ: „По принцип не препоръчваме повече от 1 нощ, тъй като нито имаме течаща вода, нито душове.“ Нощните развлечения не са нищо повече от греяно вино и добър разговор, въпреки че има и джакузи и сауна.