Етикети


Невиждано до сега изпълнение на "Ода на радостта" взриви мрежата! (Видео)

Оценете
Невиждано до сега изпълнение на "Ода на радостта" взриви мрежата! (Видео) Полина Ангелова

„Ода на радостта" обедини потребителите в интернет и ги накара да почувстват музиката със сърцето си

 

„Ода на радостта", фрагмент от Девета симфония на Лудвиг ван Бетховен, се превърна в символ на Съвета на Европа през 1972 година, както и по-късно на Европейския съюз. Одата прославя братството и разбирателството на цялото човечество, обединявайки хората с различен цвят на кожата и различен материален статус. Фридрих Шилер мечтае да обедини хората и те да станат братя. Идеалистичното му виждане вдъхнови потребителите в интернет и им показа как една мечта може да направи хората по-добри.

Магическата музика предизвика стотици възторжени коментари в сайтовете за видеосподеляне. Видеото не спира да се споделя по социални мрежи, форуми и сайтове. “Магията на тази музика обединява това, което е стриктно разделено. Всички хора ще станат братя”, пише потребител. “Този прекрасна музика е включена в саундтрака на един грозен потиснически режим - федерална държава с над 500 милиона души”, пък се възмущава друг потребител.

За да почувствате силата на това видео, трябва просто да го изгледате от край до край – да видите как едно дете оставя монета, друго се катери на уличната лампа, за да види по-добре трогателното изпълнение. Събират се хора от всички краища, за да притаят дъх и да станат свидетели на нещо уникално. Други пък не спират да снимат с мобилните си телефони, защото едва ли някога ще видят подобно нещо отново.

Гледайте видеото и за миг се опитайте да си представите как живеем в един по-добър свят – обединен от човечността, съпричастността и любовта. Почувствайте онази любов, която давате на децата, родителите и любимия човек. Само тази любов може да спаси отиващия към разруха свят и да даде бъдеще на децата ни.