Хороскопът за Дева за октомври 2024 г. призовава към предпазливост. Премереният живот е скучен, но не бива да притискате събитията. Промените едва ли ще бъдат полезни: инициативите няма да се оправдаят, опитите за обогатяване ще доведат до загуби. Що се отнася до семейния живот, няма да има изненади. Под влиянието на Слънцето във Везни се увеличава нуждата от подкрепа, близките се превръщат в катализатор на развитието. Благодарение на надежден тил Девата лесно ще постигне всичките си цели. Финансовите въпроси ще бъдат успешно решени по време на пълнолунието на Ловеца през октомври. Девата ще успее да намали разходите, с което ще изплати всички дългове. За да избегнете проблеми в бъдеще, трябва да се сдобиете с въздушна възглавница.
Предстоящият месец ще бъде изпитание за Девите по отношение на финансите, тъй като ще ги принуди не само да търсят нови начини за печелене на пари и да бъдат внимателни в това, но и да правят големи финансови инвестиции. Затъмнението на 2 октомври във Везни във връзка с Лилит се случва в дома на доходите, което ще донесе нови парични предложения, но... Те няма да са толкова трайни, колкото си мислите, така че определено трябва да се съгласите на еднократен проект. Но всичко, което се отнася в дългосрочен план, определено не е по време на това Затъмнение.

Есенната меланхолия, която се засили в началото на октомври, може да ви лиши от последните ви сили. Състоянието на отчаяние може да продължи дълго, трябва да се борите с упадъчното настроение. Хороскопът на Девата съветва да не се отказвате: светлината в края на тунела със сигурност ще изгрее. За отвличане на вниманието от тъжните мисли и придаването им на ново звучене ще помогне творческият процес, например рисуването. Тъй като Венера в Скорпион не обещава лесна връзка, конфликтът между поколенията може да ескалира. За Девата, която е дълбоко привързана към близките си, дори малка кавга е огромен стрес. Ако има усещането, че родителите таят обида и не осъществяват контакт, трябва да измислите причина да се съберете: съвместното прекарване на свободното време допринася за сближаването.

За много Деви ще има буквално логично разделяне на месеца на две части, тъй като до 15 октомври вашият владетел ще бъде в сектора на доходите и всички финансови въпроси ще изплуват на повърхността. Но от 16 октомври Меркурий се премества в сектора на комуникациите, комуникацията с роднини и блоговете. Пригответе се, че до края на месеца ще сте ангажирани активно с много комуникация, кореспонденция, срещи, сякаш ще трябва да сте на няколко места едновременно.
Желанието да се поглезите в средата на месеца може да се превърне в проблеми. Тъй като през есента организмът се възстановява по нов начин, е възможно обостряне на хронични заболявания. Според общия хороскоп на Дева през октомври 2024 г. консумацията на мазни и сладки храни трябва да бъде ограничена. Пристрастяването към алкохола също ще има отрицателен ефект, по-добре е да го замените с билков чай. Утеха ще бъдат думите на любов и подкрепа, благодарение на които Девата ще почувства своята значимост. При Меркурий в Скорпион всичко е подвластно на импулса, затова хората действат открито, без преструвки. Верните приятели ще дадат рамо, а случайните приятели ще изчезнат завинаги от живота. Сякаш самата съдба подтиква към важен извод: кой е враг и кой е приятел. Освен това, бъдете сигурни, че през целия месец ще имате ярка и доста емоционална комуникация с мъж. Тригонът от Венера към Марс ще донесе много чувствени разговори през октомври, както и взаимно разбирателство на ниво емоции и интимност. Но Пълнолунието в Овен ще се проведе във вашия сектор на криза, трансформация и големи доходи, което ще доведе до завършване на някои ваши лични процеси на промяна. От една страна ви очаква късмет в парите, може да успеете да отложите или затворите някакъв дълг, но от друга... Именно по време на това Затъмнение ще разберете, че сте се променили и това, което започна през април 2024 г. сега ще достигне своята кулминация. Енергийно Пълнолунието в Овен е момент на катарзис, лична трансформация и пробуждане. Често такава лунация може да донесе страх, но диспозиторът Марс в секстил Рак във вашия знак ще донесе помощ, съвет, подкрепа. Осъзнавате, че правите всичко както трябва и някои ваши амбиции ви водят напред.


За самотните хора краят на октомври ще бъде белязан от силна любов. Въпреки че тези, които са във връзка, могат да попаднат под чара на случаен познат, трябва да се контролират. Според октомврийския хороскоп за Дева звездите се подреждат толкова добре, че любовта няма да ви подмине. Флиртът бързо ще се превърне в нещо повече: сватбата е точно зад ъгъла. Каквито и да са обстоятелствата, Девите ще намерят начин да се измъкнат. Една от причините за такъв късмет е интуицията, която е забележимо засилена под влиянието на Марс в Рак. Нейните съвети ще ви помогнат да съкратите пътя към целта си и да спестите енергия, която през този период леко намалява. Сребърните бижута с лазурит ще ви помогнат да укрепите връзката си с подсъзнанието.