Тези вкусни солени мъфини с чедър и билки просто се топят в устата ти. Можеш да ги използваш като допълнение към основното ти ястие или като чудесна закуска.
Друго тяхно предимство е, че са съвсем лесни за правене. Никакво месене, разточване и оформяне – просто смесваш и изсипваш в кошничките за мъфини.
Общо взето сиренето и билките правят всяко ястие по-хубаво. Какви точно билки ще сложиш – е в твой ръце, можеш да пропуснеш розмарина и магданоза от тази рецепта и да сложиш чесън и мащерка. Но недей да пропускаш сиренето – то прави тези мъфини неустоими.
Съставки
- 1½ ч. брашно
- 1½ с.л. захар
- 1 с.л.бакпулвер
- ½ ч.л. сол
- 1 ч.л. изсушен магданоз
- 1 ч.л. изсушен розмарин
- 3 ч.настъргано бяло или жълто сирене
- 1 ч. мляко
- 1 яйце
- ¼ ч. разтопено масло (около 60 мл)
Начин на приготвяне:
- Предварително загрей фурната на 190 градуса. Намажи с мазнина тавата за мъфини (трябва да има поне 12 кошнички).
- В малка купа сипи млякото и разтопеното масло, смеси ги. Добави и яйцето.
- В друга купа смеси брашното, захарта, бакпулвера, подправките и солта. Накрая добави и настърганото сирене.
- В голямата купа излей сместа от по-малката и разбъркай хубаво.
- Разпредели сместа равномерно във всяка формичка, напълни ¼ от всяка кошничка.
- Печи на 190 градуса за 20-25 минути или докато се опекат до златистокафяво.
- Сервирай ги още топли.